Archive for category Annat

Presentångest

Posted by on måndag, 22 maj, 2017

lyktaÄr det något jag hatar så är det att köpa presenter till folk….. och det blir bara svårare och svårare hela tiden. Speciellt drygt är det när någon fyller jämt för då måste det vara en riktigt bra present. Om det är en ojämn födelsedag så kan man alltid komma undan med en flaska whisky.

MEN tack vare lite surfande på nätet så hittade jag faktiskt den perfekta presenten till en polare som fyller 40 år. En ljuslykta i form av en döskalle, och den är från Kosta boda så det är kvalitet och personlig stil på en och samma gång. Gissa och jag är nöjd med mig själv efter att hittat denna! :) Visst är den snygg!?

Hade, tyvärr, fortfarande en idé om att Kosta boda endast hade sånna där blytunga ljuslyktor som mormor alltid hade på borden när man var liten. Men allt går framåt har jag fått lära mig idag :)

 

Vårfräsch bil….

Posted by on fredag, 19 maj, 2017

bilen…. jaha, då har bilen fått sig en ordentlig genomgång. Det känns bra att veta att den är tipp topp och det var verkligen tur jag kom in när jag gjorde för jag behövde en ny ljuddämpare. Har ju i och för sig misstänkt det tidigare för att bilen lät mer än den brukar upplevde jag det som.

Men jag var inte helt säker eftersom jag inte använder bilen dagligen så blev jag osäker. Använder mest bilen när jag ska storhandla eller åka iväg längre sträckor. Antagligen så är det just detta som är problemet, att bilen används för sällan. Jag använde den i vintras när det var snö och salt på vägarna och sedan får den stå still under längre perioder så saltet hade börjat fräta hål på ljuddämparen.

Jag blev i alla fall rekommenderad att hyra ett garage eller tvätta av bilen undertill när jag varit ute och kört på saltade vägar. Kan ju vara ett tips till er med om ni använder er bli lika lite som jag.

 

Måste komma igång och träna

Posted by on torsdag, 8 december, 2016

AjVisst är det väl så att man ofta vet saker men liksom väljer att inte se eller tänka på dem? Träning är en sån sak för mig, jag vet att jag borde träna mer och mer allsidigt men väljer att inte tänka på det eller se det.

Men så ibland så blir man påmind om det vare sig man vill eller inte, som när man har hjälpt en granne att flytta. Jag har ont i muskler som jag inte ens visste om att jag hade, eller som jag trodde att man använde när man flyttar lådor och möbler.

Jag har till exempel träningsvärk i underarmsmusklerna, eller vad de nu kan heta. Har även ont i insida lår och längs sidorna av ryggen. Jag förväntade mig ju självklart att ha träningsvärk i ben, rygg och axlar som jag klart kände av att jag använda. Men jag kan inte komma på att jag har använt insida lår…..

Men det är bara hatten av för HusmanHagbergs fastighetsmäklare för träningspasset och för att försöka få mig att inse att jag måste träna mer.

Annorlunda start på dagen…..

Posted by on torsdag, 10 november, 2016

toalett…. det som tur väl inte varje dag man kommer till jobbet och möts av en stank av avloppsvatten. Så det första jag fick göra var att ringa och beställa spolning, och tur hade jag också att de kunde komma så fort som de gjorde.

För att vara teknikintresserad så var det väldigt lite jag hängde med på vad som orsakat felet. Det var tydligen ingenting på teatern som gjort det utan snön. På något sätt så har den gjort att något antingen har frusit fast eller snö har fallit och sedan smält och sedan frusit igen till is. Detta ska då ha bildat någon form av baksug eller liknande, något som i alla fall har gjort att avloppsvattnet sugits tillbaka till teatern istället för att rinna iväg.

Man lär sig alltid något nytt så länge man lever. Men nu är det i alla fall ordning på torpet igen, behöver bara vädra ur lukten.

Hoppas ni har en bättre start på dagen än vad jag hade 😉

Oktober är här!

Posted by on onsdag, 5 oktober, 2016

lol

Rena tänder och bra bil!

Posted by on tisdag, 27 september, 2016

 

Tjenare allihop!

Vilken bra dag jag har haft idag, alltså! När jag vaknade så trodde jag att dagen skulle bli riktigt jobbig. Jag hade nämligen först tandläkaren och efter det bilmekanikern. Det är ju sällan en härlig start på dagen, men det visade sig att jag inte hade några fel på tänderna och bilen behövde bara lite mer olja. efter det så köpte jag lunch och gick sedan och handlade hem lite grejer som jag behövde. Dessutom har jag nu beställt hem en kappa nu inför vintern så det blev faktiskt en väldigt bra dag. Nu kollar jag film och äter chips, då finns det ju inte mycket att klaga på va? Haha! Hoppas ni också haft en bra dag! kappa

En riktigt bra vecka!

Posted by on torsdag, 22 september, 2016

Tjenare allesammans!

Hur är läget med er? Går veckan bra såhär långt? Jag har faktiskt en riktigt bra vecka, och helgen kommer bli desto bättre. Har riktigt härliga planer med polare så det ska både ut och ätas och bowla på lördag. Kommer bli en superhelg, tror jag! I går var jag hemma hos Johan och Tilda som bjöd på middag, lasagne – som var riktigt god! Fick till och med några lådor med rester med mig hem. Så nu har jag lunch både idag och i morgon, och kanske även på lördag – vem vet! Hoppas ni har en lika bra vecka som jag!

lasa

Välkommen hösten!

Posted by on söndag, 4 september, 2016

sept

En bättre fredag!

Posted by on fredag, 26 augusti, 2016

 

Hej allesammans!

Äntligen är det fredag igen! Det blir verkligen såhär direkt när man jobbar igen, att fredagen är veckans bästa dag. Denna fredagen är till och med extra bra då både jag och Anna bestämde oss för att bara jobba halvdag och ta eftermiddagen ledig tillsammans. Hittills har vi hunnit ta en god lunch, shoppat lite inför hösten och en riktigt smarrig fika. Det är så små saker som kan göra en så glad, ändå! Kvällen har vi bokat in oss på favoritrestaurangen så det härliga fortsätter nog hela kvällen också. Om vi kommer hem i tid så blir det nog något avsnitt av Bron, då vi bara är på tredje säsongen. Men annars får vi en riktigt god natts sömn. Hoppas på att vakna tidigt, innan Solis väcker mig, och känna mig sådär pigg som man alltid vill på lördagar!
paus

Vad är era planer för denna fredagen?

Back to reality!

Posted by on torsdag, 18 augusti, 2016

work

Tjena allihop!

Hur går det för er nu när semestern är slut? För det är väl inte många som fortfarande njuter av ledighet va? Jag har faktiskt lyckats komma in i rutinerna bra, men det tror jag beror mest på att jag inte helt gick ur dem när jag var ledig. Både jag och Anna var ju nästan tvungna att hålla kvar i tidiga morgnar för exempel tack vare Solis. Det är ju så när man har hund. Då finns det inga sovmorgnar om man inte har vant honom med det tidigare. Men det har bara varit skönt, tycker jag. Att dygnet har haft samma rytm trots att divarit lediga, i alla fall morgonrytmen. Det har ju blivit några sena kvällar, men då väcks man ganska bestämt av en hund som vill ut. Har ni kommit in i rutinerna ännu?